close
  • maandag 18 januari
Relatie en gezin

Social media verslaving slecht voor je relatie. Zo kom je er weer vanaf

Social media verslaving slecht voor je relatie. Zo kom je er weer vanaf

Heb jij deze vakantie het scherm van je smartphone langer bekeken dan de ogen van je partner? Je bent niet de enige. Steeds meer mensen zitten continu vastgeplakt aan hun smartphone, laptop of tablet en scrollen eindeloos door social media. Je zit samen op de bank, maar allebei in je eigen wereld en van contact is geen sprake. Je wordt sneller depressief en het is slecht voor je relatie. Hoe krijgen we weer meer aandacht voor elkaar?

Geluidjes uit

Zodra je telefoon een geluidje maakt heb je hem in de hand. Het is bijna dwangmatig. Maar moet je nou echt direct weten wat er op LinkedIn staat of dat je oude buurmeisje een vakantiefoto heeft geplaatst? Loop je notificaties eens kritisch door en zet uit wat niet écht noodzakelijk is.

Gebruik een app

Het enige dat je met je laptop kunt doen is hem uitzetten en in je laptoptas 17 inch stoppen zodat hij uit het zicht is. Bij het verminderen van je telefoongebruik kun je echter gebruik maken van een handig app zoals de app Forest, Yona of Offtime. Op die manier krijg je meer inzicht in je gebruik of zet je alles even uit. Lekker rustig!

Ga iets doen met je leven

Als je van een verslaving probeert af te komen is het slim om afleiding te zoeken. Verzucht je altijd dat je geen tijd hebt om dat boek te lezen, te sporten, te klussen of wat dan ook? Bedenk eens hoeveel tijd je overhoudt wanneer je je telefoon weglegt en je handen vrij hebt voor andere dingen.

Geschreven door: Redactie