close
  • maandag 18 januari
Zorg en Zekerheid

Wat kost een gehoortoestel?

Wat kost een gehoortoestel?

Overweegt u om een hoortoestel aan te schaffen? In dat geval wilt u uiteraard weten wat de kosten gehoorapparaat zijn. Er zijn aanzienlijk veel modellen op de markt tegen uiteenlopende prijzen. Bent u benieuwd welke hoortoestellen binnen uw budget passen? Of vraagt u zich af of het gehoortoestel wordt vergoed uit de basisverzekering? In dit artikel leest u alles over de kosten gehoorapparaat.

Prijs van een gehoorapparaat

De tarieven voor een gehoorapparaat variëren behoorlijk. Tientallen fabrikanten bieden hoorapparaten aan, met uiteenlopende technieken. Vanzelfsprekend geldt dat hoe geavanceerder een gehoorapparaat is, des te prijziger het hoortoestel is. Over het algemeen zijn de hoortoestellen in te delen in vier categorieën:

Wordt mijn gehoortoestel vergoed vanuit de basisverzekering?

Als u aan één oor last heeft van ten minste 35 dB gehoorverlies, is het mogelijk om gebruik te maken van een vergoeding van een gehoortoestel bij uw zorgverzekering. Na een hoortest bij de audiciën krijgt u een hoortoestel uit een bepaalde categorie aangeboden. U krijgt voor deze gehoorapparaten een vergoeding van 75% uit de basisverzekering. Wél kan het zijn dat u te maken krijgt met uw eigen bijdrage en eigen risico. Met deze hoorstellen zorgt u voor een adequate oplossing voor de problemen met uw gehoor, waardoor u weer beter kunt horen.

Neem nu contact op voor een vrijblijvende hoortest

Bent u benieuwd hoe het met uw gehoor is gesteld? Of wilt u weten wat het kost een gehoorapparaat in uw situatie zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een hoortest.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook