Daarom is de trein gezonder dan de auto

Met de trein reizen, vooral dagelijks naar het werk, blijkt een stuk gezonder te zijn dan met de auto. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) concludeert uit onderzoek dat mensen die regelmatig de trein pakken minder vaak overgewicht hebben en dus minder kans op bijvoorbeeld een hogere bloeddruk of cholesterolgehalte. 

Wie met de trein reist, wandelt of fietst vaak eerst naar het station en vervolgens naar het werk. Dat gaat op voor ongeveer de helft van met de trein reizende Nederlandse forenzen. Wie aan stappen tellen doet, zal direct begrijpen dat zo iemand meer stappen zet dan iemand die voor die deur in de auto stapt. Treinreizigers lopen dagelijks tussen de 8 en 33 minuten meer dan automobilisten. Zo’n tweeduizend stappen meer. 

Is er iemand verkouden…

Toch zit er ook een addertje onder het gras, want wie in een volle coupé plaats neemt en er is iemand verkouden… Je raadt het al. De kans om een infectie op de lopen is in het openbaar vervoer groot. Maar die kans is er ook op het werk en zelfs thuis. Dus de trein wint het nog altijd van de auto. 

Drukke ochtendspits

Een aanrader is natuurlijk om gewoon zo dicht mogelijk bij het werk te wonen en een stukje te fietsen. Dat is over het algemeen het meest gezond en zorgt ook voor minder vermoeidheidsklachten, stress, angst en een slechtere nachtrust. Vooral van een drukke ochtendspits, word je niet vrolijk. Zowel in het openbaar vervoer als op de weg. 

Bron: rtlnieuws

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top