close
  • donderdag 15 april
Financiën

Drie tips om goedkoop geld te lenen

Drie tips om goedkoop geld te lenen

Mogelijk ben je op het moment op zoek naar een nieuwe laptop of auto maar heb je daar simpelweg nog niet genoeg geld voor. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Je kunt er daarom voor kiezen om nog even te wachten met de aankoop en het benodigde geld bijeen te sparen, maar helaas is wachten niet altijd een optie. Een lening kan je dan uitkomst bieden. Natuurlijk zal het lenen van geld wel geld kosten. Goedkoop geld lenen is daarom zeker een must, wat mogelijk is met de onderstaande tips. 

Leendoel bepalen

Voordat je gaat zoeken naar een lening is het verstandig om te bedenken wat voor doel het überhaupt heeft. Je moet dus weten waarom je geld nodig hebt. Dit kan handig zijn aangezien sommige geldverstrekkers voor specifieke leendoelen speciale leningen hebben die over het algemeen goedkoper zijn. Daarnaast kan zo ook bekeken worden wat beter is, een persoonlijke lening of toch doorlopend krediet. Het bepalen van je leendoel is dus echt van belang.

Totale kosten berekenen

Het is slim om meerdere leningen met elkaar te vergelijken. Toch moet je niet direct voor de lening met de laagste maandlasten gaan. Dit lijkt natuurlijk de goedkoopste optie, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Zo zou er sprake kunne zijn van een langere looptijd, waardoor je onder de streep toch meer zult betalen. Dit heeft natuurlijk niet alleen met de premie te maken, maar ook met de rente. Het zou hierdoor namelijk zo maar kunne dat een lening met een kortere looptijd en een hogere rente ineens een stuk goedkoper blijkt te zijn.

Leningen oversluiten

Wil je een nieuwe lening afsluiten en heb je al diverse leningen lopen? Het is dan mogelijk om de leningen over te sluiten. Je kunt dan door één nieuwe lening af te sluiten al je openstaande schulden ineens aflossen. Dit is zonder twijfel voordelig, wat komt doordat het rentepercentage normaal gesproken lager wordt als je sneller aflost. Hierdoor is het dus mogelijk om te besparen op een deel van de kosten die je anders zou hebben gemaakt.

Geschreven door: Redactie

Abonneer op onze nieuwsbrief

Volg ons via Facebook