close
  • zaterdag 18 september
Vrije tijd

Een weekendje weg met vrienden of familie? Hier wat inspiratie!

Een weekendje weg met vrienden of familie? Hier wat inspiratie!

Wil je graag een leuk weekend beleven met vrienden of familie in de prachtige provincie Friesland? Dan zijn er ontzettend veel verschillende dingen die je kunt gaan doen. We helpen je graag op weg met een aantal leuke ideeën, dus ben je benieuwd? Lees dan gauw verder!

Wadlopen

Vanuit een groepsaccommodatie friesland kun je bijvoorbeeld eens gaan wadlopen! Deze typisch Nederlandse activiteit is geschikt voor jong en oud en staat garant voor een unieke ervaring! Het wad is een prachtig gebied, maar zorg wel dat je een ervaren gids inschakelt. Je wilt niet vast komen te zitten op zee wanneer het tij weer terug komt en je, binnen de kortste keren, niet meer kunt lopen vanwege het hoge waterpeil.

Fietsen

Friesland is ook een fantastische provincie om in te fietsen. Je kunt er prachtige routes rijden met de fiets, die je online kunt vinden maar uiteraard ook bij een van de vele toeristenpunten, die je graag alles vertellen over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot fietsen in Friesland. Ook deze activiteit is geschikt voor vrijwel iedereen, dus betrek ook iedereen hierbij!

Musea bezoeken

Wil je graag iets leuks doen dat bovendien ook een beetje leerzaam is? Bezoek dan met zijn allen één of meerdere musea. Ook in Friesland vind je musea waar je kunt leren over ontzettend veel verschillende onderwerpen. Denk aan de geschiedenis van de provincie, maar ook aan kunst en cultuur natuurlijk!

Kookcursus

Er zijn maar weinig mensen die niet vrolijk worden van lekker eten. Daarom is het altijd leuk wanneer je leert hoe je iets lekkers voor een ander klaar kunt maken. Bij een kookcursus is dat precies wat je gaat doen. Je leert hoe je bepaalde gerechten klaarmaakt en hoe je hiermee zorgt voor gelukkige, blije vrienden, familie of collega’s!

Zeilen

In Friesland zijn ontzettend veel verschillende meren. Als er één ding is wat de Friezen graag op die meren doen, dan is dat wel zeilen. Je kunt dus op veel verschillende plekken terecht om een zeilboot te huren, of om mee te zeilen op een grotere zeilboot waarvan de eigenaar dit aanbiedt. Ben je dus in Friesland en werkt het weer een heel klein beetje mee? Dan is een zeilboot een hele mooie manier om de provincie eens vanaf het water te bewonderen! Online kun je veel verhuurpunten vinden en ook de grote vaarschepen nemen vaak maar wat graag mensen mee.

Geschreven door: Redactie