×
dinsdag 21 augustus

Ga toch weg met je busreis naar het Sauerland

9 mei 2018 16:30

De reisbranche profiteert flink van de vergrijzing, want vooral mensen boven de 65 jaar reizen er flink op los. 

Het is de groep die over het algemeen heel wat te besteden heeft en het niet zozeer zoekt in een busreisje naar het Sauerland. Volgens een onderzoek van het economisch bureau van ABN Amro zijn stedentrips en reizen met de hele familie populair. Tijdens deze vakanties zijn de 65plussers ook nog eens flinke ‘spenders’. 

Vijftig tinten grijs op reis

Het onderzoek, genaamd ‘vijftig tinten grijs op reis’ laat maar liefst een stijging in het aantal vakanties van 13 procent zien in de afgelopen vijf jaar. Dit jaar zijn er al 8 procent meer vakanties geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is vooral aan de senioren te danken. Zelfs verre bestemmingen doen het goed. De ouderen hebben het immers niet alleen financieel vaak goed voor elkaar, maar zijn tegenwoordig ook mobieler en vitaler.

Lees ook  Camperjoy, op reis met de Lambortinki

Reisorganisaties op rozen?

Dat de reisorganisaties daarmee op rozen zitten, is een te vroege conclusie. De 65plussers besteden dan weliswaar de komende vijf jaar waarschijnlijk een half miljard meer aan vakanties, maar bijna een kwart van die vakanties wordt door deze groep online geboekt en ook Airbnb en het direct boeken van particuliere vakantiewoningen is in trek. 

Reacties op artikel

Provincie Friesland

FIETS, WANDEL- EN VAARROUTES

Een fijne fiets of een paar passende wandelschoenen zijn voldoende om op pad te gaan. Goeie zin en een beetje zonnig weer doen dan nog een positieve duit in het zakje! Hoe dan ook: kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!

Ontdek de provincie