close
  • donderdag 21 oktober
Algemeen

Met deze honden voel je je nooit alleen

Met deze honden voel je je nooit alleen

Heb je het afgelopen jaar vaak het gevoel gehad dat je alleen was? Dan is het misschien wel tijd voor een hond. Wist je dat honden niet alleen heel gezellig zijn maar ook nog eens heel goed voor je gezondheid?

Met een hond in huis voel je je bijvoorbeeld nooit alleen. Maar een hond zorgt er ook voor dat je een ritme hebt en dat je elke dag (meerdere keren) even buitenkomt. Die frisse lucht is uiteraard goed voor je, en beetje beweging ook.

Sociaal en stress verlagend

Naast beweging zorgen honden ook voor meer contact. Ga je je hond uitlaten, kom je vaak dezelfde mensen tegen. Daarbij wordt je met een hond vaker aangesproken. En is er een (honden)veldje bij je inde buurt, dan merk je dat je met andere trotse hondeneigenaren vaak snel en heel gemakkelijk contact maakt.

Ook thuis praten veel mensen tegen hun huisdier. Daarnaast is het zorgen voor goed voor ons. Weten dat we nodig zijn (om je hond eten te geven, uit te laten maar ook liefde te geven) geeft je ongemerkt een doel. En dat zorgt er voor dat we beter voor onszelf zorgen. Ook het aaien van een hond is heel goed voor je en zorgt ervoor dat stress verdwijnt.

Het karakter

Ook als is een hond in grote lijnen dus gezellig, gezond en goed voor je, goed kijken of het karakter van de hond bij je past is heel belangrijk. Daarnaast heeft een grotere hond meer ruimte maar ook meer beweging nodig dan een kleinere hond. En er zijn honden, zoals de Pomeriaan, met verlatingsangst. Dat betekent dat je deze honden dus niet te vaak alleen thuis moet laten, daar worden ze heel verdrietig van. En je buren waarschijnlijk ook.

Misschien geloof je het niet, maar er zijn ook honden die erg gehecht zijn aan hun dagelijkse ritme. Iets anders introduceren, doe je dus beter in goed overleg. Hou jij van een dagelijks ritme, dan is de  Australische Herder bij jou op zijn plaats. Mits je deze lieve maar zeer intelligente hond de baas kunt en van zijn energieke karakter houdt. Nieuwsgierig is hij overigens ook. Hij houdt goed bij wat er allemaal om hem heen gebeurt en wil daar ook graag aan deelnemen.

Lief, slim en gezellig

Dat deze woorden horen bij de Labradoodle snap je direct als we je vertellen dat dit ras een kruising is  tussen een poedel en een labrador Retriever. De poedel was in de jaren 50 al geliefd om zijn intelligentie en de Labrador Retriever wordt niet voor niets gebruikt als blinde geleide hond. Tel daar het lieve en sociale karakter bij en je snapt dat dit een ware vriend is. En van een allergische reactie of een bank vol hondenharen heb je ook geen last want de mooie krullen van dit schatje verharen niet.

Geschreven door: Redactie