Mis je Erica Terpstra’s reisprogramma?

Erica op reis, bleek een eerlijk reisprogramma dat oud-topsporter en politica Erica Terpstra (74) op haar best liet zien: vol levensvreugde de wereld verkennend. Vooralsnog komen er geen nieuwe afleveringen. In Erica blijkt echter ook een schrijfster te huizen. In september verschijnt een kinderboek van haar hand: ‘een knipoog van de Boeddha’. 

In het boek wordt het levensverhaal van de Boeddha uit de doeken gedaan aan de hand van een zoektocht door twee kinderen. Het boek verschijnt bij de tentoonstelling over Boeddha in De Nieuwe Kerk in Amsterdam (vanaf 16 september). De Dalai Lama, die Erica tijdens één van haar reizen al eens ontmoette, zal de tentoonstelling openen. Volgens Erica heeft juist hij haar eens verteld dat je kinderen vooral ook met je hart moet opvoeden. “Waar liefde, respect en compassie een hoofdrol in spelen. Hier gaat mijn boek over,” meldde de globetrotter in een eerder interview. 

Olympisch zwemster

Erica trok met haar reisprogramma vaak meer dan een miljoen kijkers en reisde naar bijzondere locaties. De enthousiaste Erica heeft al heel wat carrières achter de rug voordat ze aan het reizen sloeg voor Omroep Max. Begin jaren zestig was Erica een succesvol zwemster gespecialiseerd in de 100 meter vrije slag en deed tweemaal mee aan de Olympische Spelen. (Rome en Tokio). Samen met haar team won ze in Tokio een zilveren medaille op de 4 x 100 wisselslag en de bronzen op de 4 x 100 meter vrije slag. Ze werd ook meerdere keren Europees- en Nederlands kampioen. 

Lid Tweede Kamer

Ze moet er haar liefde voor de sport en de Olympische sporters in het bijzonder aan hebben overgehouden want als latere voorzitter van NOC*NSF was ze vol betrokkenheid en bestuurlijke passie. Met evenveel bevlogenheid maakte ze vanaf 1977 deel uit van de Tweede Kamer en zou tot 2003 voor de VVD Kamerlid blijven. (tussen 1994 en 1998 was ze staatssecretaris voor volksgezondheid, Welzijn en Sport). 

Boeken

Tot nu toe schreef Erica een aantal boeken waaronder ‘Zwemmen om van te watertanden’ (1966) over haar zwemcarrière en ‘help, ik val af’ (2008), het verhaal over dat ze in zes maanden veertig kilo afviel. 

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top