close
  • donderdag 2 december
Zorg en Zekerheid

Test jezelf en doe de Mammoquiz

Test jezelf en doe de Mammoquiz

borstkanker logo

In deze borstkankermaand zullen we een aantal persoonlijke verhalen plaatsen van vrouwen die door borstkanker zijn getroffen. Maar we besteden ook aandacht aan andere aspecten van de ziekte.

De opsporing van borstkanker in een vroeg stadium is enorm belangrijk. Door het bevolkingsonderzoek wordt een vroegtijdige diagnose nagestreefd. Maar ook in de tussenliggende jaren is het zaak om alert te zijn op tekenen van borstkanker. Daarvoor is kennis nodig over je borsten en over de ziekte.

Test jezelf

mammoquiz belgiePink Ribbon België heeft een Mammoquiz ontwikkeld, die jouw kennis test en uitbreidt. Na iedere vraag volgt er een duidelijke uitleg van het goede antwoord. Sommige vragen lijken misschien een beetje simpel, maar andere zijn zeker de moeite waard en je krijgt onder andere plaatjes te zien van afwijkingen die op borstkanker zouden kunnen wijzen. De test is gericht op vrouwen van 50-69 jaar, maar ook voor jongere vrouwen en voor mannen is deze zinvol. De vragen zijn puur informatief, bedoeld om alarmsignalen te leren herkennen en vrouwen te stimuleren aan het bevolkingsonderzoek deel te nemen. Je kunt de quiz in het Nederlands, het Frans of het Engels doen. Klik hier om de vragenlijst te starten.

 

Geschreven door: Redactie