×
dinsdag 18 september

Weet jij wat je moet doen bij pech onderweg?

12 juli 2018 10:00

Pech onderweg naar je vakantiebestemming is goed waardeloos, maar wie goed verzekerd is en de alarmcentrale belt, wordt geholpen. Slechts  zeven procent van de mensen die in de problemen komt, doet dat. 

We besteden uren aan het uitzoeken van een vakantiebestemming, maar aan of we veilig en goed verzekerd genoeg de grens over gaan, klaarblijkelijk stukken minder tijd. Veel Nederlanders weten nauwelijks wat ze moeten doen bij pech of medische ongelukken in het buitenland. En driekwart van de mensen die op vakantie gaat, krijgt wel eens met een ongeluk, pech of ziekte te maken. 

Alarmcentrale

Alarmcentrale Eurocross ondervroeg 1500 mensen naar onder meer wat je moet doen bij pech op reis. Zeven procent schakelde als eerste de alarmcentrale in, vijftig procent bracht de reis- of zorgverzekering op de hoogte. De andere helft deed dat dus helemaal niet. 

Verzekering

Vijftien procent heeft geen idee of ze aanvullend verzekerd zijn voor medische zorg in het buitenland. En maar liefst 25 procent van de ondervraagden had geen idee wat de verzekering dekt bij calamiteiten over de grens. Zorgkosten in het buitenland kunnen flink oplopen als het niet wordt gedekt. 

Een aantal tips om veilig en verzekerd op reis te gaan:

  • Zorg voor een goeie reisverzekering
  • Breng jezelf op de hoogte van wat de verzekering wel of niet dekt, met name in het buitenland
  • Houd het nummer van de alarmcentrale bij de hand
  • Neem een foto van je paspoort en zet deze in je telefoon
  • Zorg ervoor dat je je zorgpas altijd paraat hebt, of zet het nummer ervan in je telefoon
  • Neem een creditcard mee voor noodgevallen 
  • Bewaar medicijnen in je handbagage
Lees ook  Geniet-van-het-leven: goed te doen of tobben?

Bron: AD

Reacties op artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Provincie Friesland

FIETS, WANDEL- EN VAARROUTES

Een fijne fiets of een paar passende wandelschoenen zijn voldoende om op pad te gaan. Goeie zin en een beetje zonnig weer doen dan nog een positieve duit in het zakje! Hoe dan ook: kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!

Ontdek de provincie