close
  • donderdag 2 december
Interieur

Wooninspiratie voor de ‘ik blijf lekker binnen-maanden’

Wooninspiratie voor de ‘ik blijf lekker binnen-maanden’

Oktober wordt ook wel de woonmaand genoemd. De zomer is voorbij, de temperaturen dalen en je bent weer vaker binnen. Voor velen een goed moment om met het interieur aan de slag te gaan, zodat het weer gezellig en knus wordt in huis tijdens de donkere maanden die in aantocht zijn.

Nieuwste trends

Een rondje op het wereldwijde web geeft inzicht in een aantal trends voor 2019. Allereerst de visgraat vloer; klassiek maar weer super hip. Wat ook helemaal hot is, is een pvc vloer. De kleur van 2019 is Spiced Honey, een honingwarme kleur met een ondertoon van amber. De kleur schijnt energie te geven, je op te peppen en optimisme uit te stralen.

Op keukengebied moeten de strakke witte keukens het afleggen tegen kleur en ook in de badkamers wordt kleur de trend. Duurzaamheid en hergebruik wordt een veelgebruikt thema in het interieur. Net als contrasten en tegenpolen en terug naar de natuur. Daarnaast zijn spiegels en roomdividers trendy en mag je huis speels en grappig zijn.

Woonevenementen

Wil jij iets veranderen in je woning en inspiratie opdoen? Of vind je het gewoon heerlijk om rond te kijken en de nieuwste trends te spotten? Dan is de VT Wonen&Design Beurs vast iets voor jou. De beurs vindt plaats van 2 t/m 7 oktober in de RAI in Amsterdam. Je vindt er de mooiste merken, de beste experts en de nieuwste ontwerpen. Op de website kun je alle benodigde informatie vinden. En het laatste nieuws is te volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

De VT Wonen&Design Beurs is niet het enige woonevenement in de maand oktober. Van 6 t/m 9 oktober vindt de Excellent Woonbeurs plaats in Rotterdam en van 22 t/m 30 oktober is het Dutch Design Week in Eindhoven.

Geschreven door: Redactie