Steinvoorte Catering

Een kok aan huis: Prijswinnares Ineke kan het iedereen aanraden

Ineke Bollema uit Oudeschoot vierde op 28 februari haar 57ste verjaardag. Haar man werd een paar dagen later 57. “Samen 114 jaar jong en dan een diner aan huis aangeboden krijgen, dat leek me wel wat,” vertelt ze enthousiast. En zo geschiedde.

Ineke reageerde op onze oproep voor een kok aan huis die maar liefst een vijf gangen diner zou klaar maken. Ze viel in de prijzen en op 1 maart stond om kwart voor zes Steinvoorte Catering uit Leeuwarden op haar stoep.

Steinvoorte Catering

En toen ging het los. Voor Ineke en haar man werden in hun eigen keuken een amuse van jonge geitenkaas met gekarameliseerde rode ui klaargemaakt. Een tweede voorgerecht bestond uit dorade vis op een bedje van gegrilde aubergine en gepofte paprika met een zoetzuur worteltje, gevolgd door coquilles met schuim van rode biet en een krokantje van parmaham. 
Het hoofdgerecht bestond uit eendenborst filet op een bedje van hete bliksem met rode ui en saus van rinze appelstroop en het dessert: hangop van karnemelk met een crumble van Friese dumkes en ahornsiroop.

Steinvoorte Catering

“Het was werkelijk geweldig. Er werd fantastisch gekookt en de kok en zijn gezel hadden alles mee. Ik bedoel dan ook echt alles. Serviesgoed, kookgerei, alle ingrediënten uiteraard. Nu ja… tot aan het schuursponsje aan toe. Ik hoefde zelf niets te doen of in te zetten.”

Ineke is zelf ook een goeie kok en heeft een semi-professionele keuken. “Dat beviel de kok natuurlijk wel. Ik heb een goed fornuis, maar in dit geval werd alles voor ons geregeld. Ik kan het iedereen aanraden zoiets eens mee te maken.”

Zou je ook eens iemand willen verrassen met een 5-gangendiner aan huis? Neem dan eens een kijkje op de site van Erik Steinvoorte.

Foto’s: Roelie de Boer

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top