Restaurant Onder de Linden

Restaurant Onder de Linden biedt een traditionele high-tea

High-tea is luxe genieten. Waar komt de high-tea eigenlijk vandaan?

Officieel heet het afternoon tea. Het is een lichte maaltijd overgewaaid uit Engeland. De afternoon tea wordt tussen 3 en 5 uur ’s middags gegeten, meestal wordt 4 uur aangehouden.

Geschiedenis

Als we terug gaan in de geschiedenis moeten we een kijkje nemen rond 1800. Volgens een overlevering is de high tea om twee redenen ontstaan: de uitvinding van de kerosine lampen waardoor er later op de avond werd gegeten (rond 8 of 9 uur) en de honger die Anna de zevende kreeg, hertogin van Bedford, tegen 4 uur in de middag. Tussen lunch en avondeten zat immers flink wat tijd.

Er werd voor Anna een lichte maaltijd bereid met verschillende theesoorten en hapjes. Het woord tea betekent niet alleen thee, maar ook avondmaaltijd. Dus het mag de maag vullen. En wie later op de avond eet, kan aan het einde van de dag wel wat gebruiken. Tot de dag van vandaag wordt deze traditie nog steeds voortgezet: thee en kleine gerechtjes. De hapjes worden altijd op een etagere serveert, dit om ruimte te sparen. Ook al doen sommige restaurants het ook wel anders.

Waar bestaat een high-tea uit?

Origineel krijg je een etagere met drie verdiepingen met etenswaren. Je eet van beneden naar boven.
Onder: sandwiches, een driehoekige boterham met met verschillende soorten beleg, en wraps met verschillende soorten vulling.
Midden: verschillende hartige high-tea hapjes, scones geserveerd met clotted cream, dit is dikke slagroom die niet zoet is, en vruchtenjam.
Boven: zoetige hapjes, zoals cakejes en andere gebakjes.

High-tea in Sneek

Als culinaire hotspot van de week attenderen we je op een leuke sfeervolle plek waar je kunt genieten van zo’n originele high-tea. Restaurant Onder de Linden in Sneek is al sinds 1955 een familiebedrijf en tradities zijn de familie niet vreemd. De echte traditionele High-Tea van Onder de Linden bestaat uit verschillende zoete en hartige hapjes, en je kan genieten van onbeperkt koffie en thee.

Natuurlijk kun je er ook voor lunch, diner en een heerlijke kop koffie terecht.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top