Wat zijn de beste luchtontvochtigers? 

Niets kan een woning zo ruïneren als vocht, dat schimmel, zwarte vlekken, afbrokkelende verf en andere onaangename symptomen veroorzaakt. En zoals iedereen die wel eens een vochtprobleem heeft gehad je kan vertellen, is het enige wat je kunt doen de situatie bij de bron aan te pakken. Dat is waar de beste ontvochtigers om de hoek komen kijken. Luchtontvochtigers zoals die in deze gids werken door overtollig vocht uit de lucht te zuigen en zo te voorkomen dat het zich ophoopt en de omgeving infecteert. Wil je een luchtontvochtiger kopen? Kies voor deze modellen!

De’Longhi DEX216F

De De’Longhi DEX216F luchtontvochtiger is onze top keuze voor diegenen die een apparaat willen dat de droogtijd van de was versnelt, dankzij zijn kleinere formaat en relatief lage energieverbruik. Het apparaat heeft geen wieltjes maar wel een handvat en is niet zo zwaar als sommige andere ontvochtigers op deze lijst. De tankinhoud is relatief klein, maar de DEX216F heeft wel een goede afzuigcapaciteit. Bovendien is de speciale was modus ontworpen om nog meer vocht aan de omgeving te onttrekken, wat betekent dat je minder lang hoeft te wachten tot je was droog is. Dat is ook goed als je last hebt van vocht, want aan de lucht drogen van wasgoed kan bijdragen aan het probleem.

Maecodry Arete One 20L

De Meaco Arete serie is het nieuwste product van het merk op het gebied van luchtkwaliteit, met een vernieuwd ontwerp en bijgewerkte specificaties. Net als eerdere versies heeft de luchtontvochtiger een digitaal display en waterniveau-indicator, die nu in een slanker, stijlvoller product zijn ondergebracht. Het apparaat heeft ook een automatische uitschakelfunctie, een wasbaar filter en een was modus met wieltjes om het gemakkelijker te kunnen verplaatsen. Helaas is de tank met 4,8 liter nog steeds relatief klein, maar dat is geen groot probleem, tenzij je het heel erg vindt om hem vaak te moeten legen.

Pro Breeze 500ml Compact Mini

Als een kleine ruimte ontvochtigd moet worden in Friesland, dan kan een compacter apparaat zoals deze Pro Breeze 500 ml Compact Mini ideaal zijn. Het zal werken om een hele kamer te bedekken, maar alles wat meer is, en je zult het moeilijk krijgen. Het biedt een respectabele afzuigcapaciteit van 250 ml en een tank van 500 ml, dus legen is niet lastig of iets wat je regelmatig moet doen. Maar dit apparaat is zo klein en stil dat je nauwelijks merkt dat het er is. Hij is ook gemakkelijk in een kast op te bergen als je hem niet gebruikt. De expert in wonen raadt aan om het in de slaapkamer te gebruiken.

Russell Hobbs RHDH1061G

Als je niet de ruimte hebt voor een full-size apparaat, is de Russell Hobbs RHDH1061G een goede draagbare optie die klein genoeg is om op een bureau of bijzettafel te plaatsen. Zoals je zou verwachten, zijn de afzuigkracht en de tankinhoud niet te vergelijken met grotere exemplaren op deze lijst, maar het werkt goed voor de prijs. Het kan een goede keuze zijn als je iets zoekt voor een bijkeuken of badkamer om overmatige condensatie op te vangen voordat het een groter probleem veroorzaakt.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top